Lótuszvirág masszázs

Olajok


Masszázsaim során kizárólag hidegen sajtolt növényi olajokat, illetve doTERRA olajokat használok. Fontosnak tartom, hogy a kezelés során, a legjobbat nyújtsam Vendégeim számára, így egyértelmű volt, hogy tiszta, vegyszermentes termékekkel szeretnék dolgozni.

Miért érdemes a doTERRA illóolaj esszenciákat választania?

A doTERRA esszenciális olajok 100% tisztaságú illóolajok és terápiás minőségűek, amelyeket kizárólag növényekből nyernek ki. Nem tartalmaznak töltőanyagokat, oldószereket, szintetikus anyagokat, parfümöket, vagy rovarirtó-szereket. A világon egyedülálló módon a doTERRA, az általa legyártott olajokat a lehető legszigorúbb teszteknek veti alá, az olajok minősége és biztonsága biztosítása, illetve terápiás osztályba való besorolása céljából. A doTERRA olajok CPTG® (Tanusított Tiszta Terápiás Minőségű) minősítéssel rendelkeznek, amely igazolja, hogy nincsenek szennyező anyagok és szintetikus összetevők, amelyek csökkentenék hatékonyságukat és hatásosságukat. A minősítést, a doTERRA cégtől független Tanusító szervezet végzi.

Bedő Veronika

Mit érdemes tudni a hidegen sajtolt olajokról?

A hidegen sajtolt olaj szó szerint azt jelenti, hogy hidegen sajtolják, azaz préselik. A magvak és diófélék tisztítás után, felmelegítés nélkül a présgépbe kerülnek és csak a súrlódás által keletkezik bizonyos hő. Az eljárás során nem vetik alá semmiféle finomításnak vagy vegyszeres kezelésnek. A végén esetleg leszűrik, hogy ne maradjon benne semmi darabos anyag.

Milyen értékes tápanyagokat tartalmaznak a hidegen sajtolt olajok?

A hidegen sajtolás a legkíméletesebb eljárás az olajok kinyerésére, így minden értékes tápanyag természetes módon megmarad az olajokban. Megőrzik eredeti színüket és illatukat is.
A hidegen sajtolt olajok gyógyhatású olajok, mert a bennük lévő esszenciális zsírsavak - melyek többszörösen telítetlen vegyületek – a nyomelemek, az antioxidánsok és az A, D, E, F, B17 vitaminok igen kedvező hatással vannak egészségünkre. Mivel nem tartalmaznak semmiféle adalékanyagot, nem tömítik el a pórusokat, így bőrünk szabadon lélegezhet és természetes módon megújulhat.

Bedő Veronika