Lótuszvirág masszázs

Masszázs


A masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, kiváló stresszoldó, valamint testmozgás után is tökéletes levezető lehet. Elsősorban a test lágyszöveteinek kezelését jelenti. Mozgásszervi panaszok, fájdalom és izomgörcsök enyhítése érdekében alkalmazzuk, ugyanakkor egy kellemes masszázst segítségül hívhatunk a stressz oldására, közérzetünk, valamint általános egészségi állapotunk javítására is. Bizonyos típusú fájdalmak hátterében gyakran az egyoldalú izomterhelés áll. Pl. folyamatos ülő munka. A rendszeres masszázs megelőzheti a sebészeti beavatkozás szükségességét is.

A masszázs előnyei:

  • Csökkenti a vérnyomást, a fájdalmakat, a pulzust.
  • Javítja a keringést, a nyirokáramlást, elősegíti a méreganyagok kiürülését, serkenti az endorfintermelést, amely boldogsághormon, valamint a fájdalmat is csökkenti.

Rendkívül jó kiegészítője az aktív kezeléseknek, gyógytornának, mozgásterápiának. A mozgásszervi betegségek jó része a helytelen testtartás, a tartós terhelés (ülőmunka, egyenlőtlenül terhelő sport) következményei. Bizonyos izmainkat túlerőltetjük, más izmok épphogy mozognak. A túlterhelt izmok görcsösségének oldásán van, hogy a gyógytorna vagy a mozgásterápia sem segít. Ilyenkor hatékonyabb masszőrhöz fordulnunk. Rendkívül kellemes időtöltés, a jó közérzet megteremtésének egyik módja. Az idegrendszerre is jó hatással van. Elősegíti a krémek felszívódását a bőrbe, a kozmetikai kezelés nélkülözhetetlen része.

Ellenjavallatok:

  • Lázas állapot
  • Fertőző és egyéb bőrbetegségek
  • Balesetet vagy műtét követően
  • Vészhelyzetek vagy azok gyanúja esetén, például súlyos asztmaroham vagy vakbélgyulladás esetén - alkohol, kábítószerek, erős fájdalomcsillapító, nyugtató gyógyszerek szedésével párhuzamosan
  • Véralvadásgátló kezelés esetén is óvatosságra van szükség.

Fontos, hogy nem szabad masszíroztatni a visszereket, sebeket, zúzódásokat és horzsolásokat, a napégést, az égések és fagyási sérüléseket, illetve az akut ízületi gyulladást, ezekben az esetekben a masszázst a szokásosnál is körültekintőbben kell elvégezni, az érintett testterületeket ki kell hagyni!


A várandós, illetve szoptatós kismamák csak speciális kismama-masszázs vegyenek igénybe, ha nincs fennálló probléma a várandóssággal kapcsolatban, és az anyuka a második trimeszterben van.


Bizonyos betegségek illetve tünetek mindössze egyes testtájak masszázsát, vagy pedig egyes fogások alkalmazását zárja ki, ezért az orvosi szakvélemény minden esetben indokolt.


Erotikus masszázsra/szolgáltatásra NINCS lehetőség. Bármi nemű zaklatás, erőszakosság, molesztàlás RENDŐRSÉGI FELJELENTÉST von maga után.